Teelt

Op 32 hectare telen wij 6 hectare appels (Elstar) en 26 hectare peren (Conference, Beurré Alexander Lucas, Doyenné de Comice en Gieser Wildeman). De Betuwe staat met zijn rivierklei bekend om zijn goede grondeigenschappen om fruit op te telen. De beschikbaarheid van water, afkomstig uit de Rijn, is hierin een groot pluspunt.

In de wintermaanden worden de fruitbomen gesnoeid waarna ze in april weer vol staan met prachtige fruitbloesem. In de zomermaanden verzorgen,bemesten en beschermen (tegen plaaginsecten en schimmels) wij onze aankomende oogst waarna ze in september weer geoogst worden. 

Kwalitatief goed fruit en goede koeling zorgen ervoor dat wij bijna jaarrond ons fruit kunnen leveren aan de consument.

Elstar Elshof klaar om te oogsten
Fruitbedrijf fruitteelt Mts C.W. van Ossenbruggen Ingen

Nuttigen

Lieveheersbeestje, roofwants, oorworm, gaasvlieg, spin, het zijn allemaal voorbeelden van nuttige insecten die bij ons in de boomgaarden voorkomen en die juist de schadeveroorzakende insecten weer opeten.

Fruitbedrijf fruitteelt Mts C.W. van Ossenbruggen Ingen

Bloemstroken

Met de aanleg van bloemstroken in de graspaden en insectenhuisjes in de bomen is het goed vertoeven voor de nuttige insecten en wonen ze graag in de boomgaard. Als de nuttige insecten niet alle schadelijke gasten opgegeten krijgen dan springen we bij door met de spuit heel specifiek een bepaalde plaag aan te pakken.

Fruitbedrijf fruitteelt Mts C.W. van Ossenbruggen Ingen

Verzorging

Wist u dat 80% van de bespuitingen bestaat uit middelen om de boom te voeden en juist sterker te maken tegen schadelijke insecten. Immers een boom die in balans is, en dat geldt ook voor jezelf, heeft meer afweerstoffen aan boord

Contact

Mts. C.W. van Ossenbruggen & Cs.
Bulksestraat 4a
4031JW Ingen
+31 344602962
+316 51177960 (Kees van Ossenbruggen)
+316 44652821 (Marijke van Ossenbruggen)

info@fruitbedrijfvanossenbruggen.nl
www.fruitbedrijfvanossenbruggen.nl


KVK: 30257724
BTW-nr: NL804696639B01

Copyright © 2020 Mts. C.W. van Ossenbruggen & Cs. | Build by Marijke van Ossenbruggen

nl_NLNederlands